Aristocratie: Vakantie, deel 2. Week 3 en 4.

woensdag, september 14, 2005

Vakantie, deel 2. Week 3 en 4.

De weken 3 en 4 waren zo mogelijk nog passiever dan de weken 1 en 2. Ben verder gegaan met lezen en zonnen en dat laatste is me komen te staan op een stevig verbrande rug met de nodige pijn en de nodige jeuk (daarna). Het is me in ieder geval opgevallen dat:

- De BBC en SBS hetzelfde filmpakket hebben ingekocht.
- Temptation Island tot in den treure herhaald kan blijven worden want het blijft fantastisch.
- De burgers van Zaandam met de week asocialer worden.
- Tattoo-winkels overuren draaien of in ieder geval hebben gedraaid.
- Een SnackbarTriviantcompetitie erg spannend is maar slecht voor de gezondheid.
- De kermis nog altijd even triest is als altijd.
- Sommige onderdelen op de Kermis dit jaar spontaan onderdelen verliezen.
- Het bijna mijn hele vakantie mooi weer is geweest!

Kermis
In ieder geval zijn er daarnaast nog een hoop leuke dingen gedaan.
Allereerst de Kermis bezocht! Eerst even uitgepuft in Gambrinus want het was echt allemachtig benauwd. Voor onze neus stond de Catapult. Je stapt, al dan niet met nog iemand, in een soort capsule en die wordt vervolgens aan elastieken de lucht in geschoten. De blauwe neonlichten waren nogal storend maar het werd pas verontrustend toen we een bestelbusje aan zagen komen rijden. De reparatie, die uiteindelijk uren heeft geduurd, werd verstoord door een ijzeren staaf die van boven in de attractie naar beneden viel. Zie ook het rijtje hierboven.
Daarna nog met Marije de kermis op gegaan en alle ergernissen getrotseerd. De grijpautomaten bleken onweerstaanbaar en na EUR 6 waren we al drie objecten rijker! Na de volgende EUR 34 hadden we er nogsteeds 3 dus dat was minder.

Ook nog genoten van de andere attracties. Ik snap niet hoe die dingen goed voor iemand kunnen zijn en ik ga er in ieder geval niet in.



Hema
Zaterdag waren er twee feestjes, bij Podge en bij Ellen. Podge organiseerde in zijn anti-kraakpand een Hemafeestje. Erg leuk en de mensen hadden zich flink uitgeleefd in de Hema.



Kronan
Na het Hemafeestje door naar Koog aan de Zaan voor het verjaardagsfeest van Ellen. In de achtertuin onder partytenten lekker rosé gedronken. Heb met een totaal onbekende dame nog gesproken over een fietstocht van 8 weken terwijl Suuz nog een goed gesprek had met haar dochter Francien over haar relatie met Michiel, nee niet onze Chieler.

Het feestje wordt opgevrolijkt door een stevige stortbui waardoor het dak van de partytent wat lager kwam te hangen. Vin hield zich stabiel in z'n stoel alleen Suuz had aan het einde van de avond moeite met de balans in haar nek. Tot slot probeerde de jarige nog m'n fiets te jatten maar die was toch veel te groot voor haar. Zondag een joekel van een kater en een beet van een insect op m'n voet waardoor die zo opzwol dat hij niet meer in m'n slipper pastte. Gelukkig is de voet in kwestie inmiddels weer kleiner geworden nadat ik de beet had stukgekrabd en deze de hele dag is leeggelopen. Kortom, het was een geslaagd weekend!



Maargoed, de feestvreugde is weer bijna voorbij. De roep van kantoor wordt steeds sterker en ik kan 'm haast niet weerstaan.......